به گفته وب سایت TechExplorer، با توسعه روبات ها، این احتمال وجود دارد که به زودی بتوانند وارد منازل، ادارات، مراکز خرید، فرودگاه ها و مراکز درمانی شوند. در همین حال، چیزی که برای رباتیکها اهمیت دارد این است که مردم به روباتها اعتماد کنند تا بتوان از آنها به طور گسترده استفاده کرد.
محققان دانشگاه لوند در سوئد اخیراً مطالعهای را انجام دادهاند تا بفهمند چه چیزی بر اعتماد انسان به روباتها تأثیر میگذارد. به طور خاص، آنها به دنبال یافتن این موضوع بودند که آیا توانایی یک ربات انسان نما برای برقراری ارتباط بر اعتماد فرد به آن تأثیر می گذارد یا خیر.
تحقیقات قبلی نشان داده است که اعتماد مردم به روباتهای انساننما بستگی به این دارد که آنها چقدر باهوش هستند. از این رو تصمیم گرفتند در این تحقیق به این موضوع بپردازند که چگونه توانایی صحبت کردن یک ربات که نشانه ای از هوش تلقی می شود، بر اعتماد افراد به آن تاثیر می گذارد.
محققان آزمایش های خود را با روبات هایی با رفتار معیوب انجام دادند. وقتی روبات ها صحبت نمی کردند، مردم کمتر به آنها اعتماد می کردند و متوجه رفتار نادرست آنها می شدند. این نتیجه نشان داد که توانایی رباتها برای برقراری ارتباط احتمالاً باعث افزایش اعتماد افراد شرکتکننده در مطالعه میشود.
محققان به هر شرکت کننده ویدئویی از یک ربات انسان نما با رفتار معیوب یا بدون نقص نشان دادند. ربات های سخنگو اطلاعاتی در مورد یکی از دستگاه هایی که به آنها نشان داده شده بود ارائه می کردند. پس از تماشای این ویدئو، افرادی که در این مطالعه شرکت کردند، پرسشنامههایی را پر کردند که برای سنجش اعتماد آنها به رباتها و همچنین نظراتشان در مورد هوش، دوستداشتن و سرزندگی رباتها طراحی شده بود.
227 نفر در این آزمایش شرکت کردند. هنگامی که محققان پاسخ های آنها را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که شرکت کنندگان در زمانی که ربات ها رفتار بدی نداشتند، بیشترین اعتماد را داشتند. جالب اینجاست که وقتی رباتی با رفتار معیوب میتوانست صحبت کند، شرکتکنندگان تقریباً به اندازه رباتهایی با رفتار غیر معیوب به آن اعتماد میکردند.
ادامه مطلب